+31 6 57 56 91 35 info@steet.nl

Na zijn HAVO gaat Tristan in Deventer studeren aan de HEAO (in zijn eerste jaar heette die opleiding EBK). Dit was geen onverdeeld succes. Het feestende studentenleven had hem in zijn greep en daarnaast werkte (als taxichauffeur, operator bij de bioscoop en als barman bij Café De Paap) hij om dat te bekostigen. 

Toen ook zijn derde poging om een propdeuse te behalen mislukte (waarvoor hij overigens wel zijn uren in de boeken maakte) zat er niets anders voor hem op dan een baan zoeken in afwachting van de oproep voor de militaire dienstplicht. 

Via een kruiwagen kon hij halverwege 1991 beginnen als systeembeheerder/informatie specialist bij Gebroeders Scheuer (tegenwoordig ingelijfd bij Willis Towers Watson) in Amsterdam. Hij had het daar zo naar zijn zin dat hij alles in het werk stelde om zijn dienstplicht uit- danwel af te stellen. Dit is een te lang verhaal om te vertellen, maar uiteindelijk lukt dit, hij hoeft niet op te komen. Begin 1997 houdt hij het voor gezien bij gebrek aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Hij kiest  voor een, aanvankelijk, succesvolle cowboy op het gebied van thuiscomputers, Planhold Computers (opgehouden te bestaan), eveneens in Amsterdam, in de rol van accountmanager. Zijn verblijf hier duurt zes maanden. Ondanks dat hij zelf in latere jaren ook regelmatig als een cowboy omschreven wordt kan hij het niet vinden met de bedrijfsleiding.

Eind 1997 kiest hij voor Interform in Amsterdam. Ook hier werkt hij als accountmanager. Hij komt in een warm bad, mag de dingen doen die hij leuk vindt en is ook succesvol. Dertien maanden later vertrekt hij toch.

Hij wordt gehunt als opvolger voor een kleine handelsonderneming in Zandvoort, maar krijgt hommeles over de strategie en dan met name de keuze welke productlijn de meeste aandacht moet krijgen. Hij moet zich richten op een isolatie productlijn en besluit na drie weken zijn auto en andere spullen in te leveren. 

Via via komt hij in contact met een groothandel in onderdelen voor thuiscomputers waar hij vijf maanden werkt. Ook dit bleek een cowboy, maar eentje met een alcoholprobleem (het bedrijf bestaat al lang niet meer). Dat brengt de bedrijfsvoering in gevaar en Tristan houdt liever zijn eigen belangen in beeld.

Een open sollicitatie bij ABN AMRO volgt en hij mag in april 1999 beginnen in het kantoorautomatiseringsonderdeel van alle hoofdkantoren, in Amsterdam. Ruim een jaar later maakt hij zijn eerste interne promotie en komt voor het eerst in een leidinggevende rol. Intern promoveren doet hij in een kleine tien jaar in totaal zes keer. Hij heeft er rollen als coordinator, projectleider, teammanager en relationship manager. Ook is hij voorzitter van de Onderdeelcommissie IT van de Ondernemingsraad. De tijd waar hij tevreden op terug kijkt is zijn tijd bij de IT Helpdesk, die na zijn initiatieven en daadkracht om te implementeren een hoge klanttevredenheid scoort. Zijn laatste periode zit hij afwisselend in Amsterdam, Rotterdam en Brussel om voorbereidingen te treffen voor de samenwerking met Fortis. Uiteindelijk koopt in oktober 2008 Wouter Bos (als Minister van Financiën) de Nederlandse takken van Fortis en ABN AMRO en dat is voor Tristan het signaal om zich uit de voeten te maken. Het vooruitzicht om gedurende een aantal jaren op zijn handen te moeten zitten ziet hij niet zitten.  

Eind 2008 begint hij bij een marketing communicatie bedrijf in Nieuwleusen, Instore Digital Printing/Supermet, als Business Manager. Hij ervaart veel vrijheid van de directie om projecten uit te voeren en diensten/producten te verkopen. De directie besluit echter dat het nog harder moet en neemt een duo verkopers aan. Het begin van het einde voor de onderneming, maar het contract van Tristan (wat maandenlang verlengt leek te worden) werd uiteindelijk niet verlengd.  

Hij komt medio 2010 thuis te zitten en dat blijft bijna anderhalf jaar de situatie. Hij blijft in het werkritme door dagelijks te bij een bevriende fotograaf onbetaald diverse klussen uit te voeren. Ook werkt hij enige tijd als assistent projectstoffeerder met opdrachten bij scholen, ziekenhuizen, kantoren en sporadisch een woning. De man waar hij bij mee mocht voor dit werk is hij nog dankbaar, want anders had die periode zwaardere consequenties gehad.  

In oktober 2011 kan hij als teammanager bij UVIT (later VGZ) aan de slag. Daar blijft hij vier en een half jaar. Een reorganisatie maakt een einde aan zijn functie en zelf kiest hij ervoor om weg te gaan, waar een andere baan mogelijk was geweest  

Naast zijn baan bij VGZ heeft hij in 2012 nog een bijrol als Business Manager van 123Wonen in Apeldoorn.

In de periode bij VGZ start hij de voorloper van zijn huidige bedrijven op, STEETSPORTS. En daarnaast loopt er een groot project, waarmee hij samen met zijn partner een ambachtshal in Zutphen probeert te realiseren (INBOX15, 2015-2017).

In 2013 start hij met STEETSPORTS, waarin hij customized sporttassen en enkele algemene sportartikelen gaat laten produceren en verkopen. Dit bedrijf transformeert door de jaren heen tot een twee verkoopbedrijven (Promo Queen en The Hockey Stick Shop) en drie merken (GoodHoodie, Special Bags en Excalibur Hockeysticks). De naam STEETSPORTS is inmiddels helemaal verdwenen. 

Naast deze activiteiten start hij eind 2015, met zijn partner, de loopbaanadviespraktijk SteenHoeven. Een specialisme van deze praktijk zijn studiekeuzebegeleidingstrajecten.

In de jaren vanaf 2016 geeft hij leiding aan enkele projecten. INBOX15 is reeds genoemd, maar daarnaast zijn er werkzaamheden in opdracht van Silvers HR (ondersteuning bij reorganisatie binnen ziekenhuizen) en een onderzoeksproject voor Cloud Garden.

Vanaf medio 1993 begint hij semi-professioneel met zijn loopbaan in de hockeysport. Beginnend bij zijn eigen vereniging HC Ares (waar hij van 2007 t/m 2012 de voorzittershamer ter hand neemt) brengt die loopbaan hem langs Wageningse MHC, MHC Ede, DMHC Shinty, RKHV Union, MHC Ede, weer HC Ares, Deventer HV, ZMHC De Pelikaan, weer HC Ares en Arnhemse HC tot zijn huidige stek bij de Hattemse MHC. Hij is in die jaren verantwoordelijk voor de begeleiding van heren en dames (HK tot en met 3e klasse) en opleiding van jeugd. 

Per medio 2021 zal hij verantwoordelijk worden voor de aansturing van een regionale hockeyschool, die inmiddels meer dan tien jaar jeugdtrainingen buiten verenigingen om geeft.

 

 

 

WhatsApp chat